Zoeken
  • gerdavanwijck

Achterbouw opgewaardeerd

Bijgewerkt op: 18 jun. 2019


De achterbouw van een woning moest worden gerenoveerd, de opdrachtgevers wilden ook een totaal nieuwe look. Tegelijkertijd wensten de bewoners ook een nieuwe keuken, een gezellige eetplaats en een kleine zitplek, een wasplaats en misschien zelfs een werkplek. De achterbouw was heel specifiek qua vorm: een deel van de ruimte met plat dak en een grote lichtkoepel, een ander deel met een puntdak wat zich binnen vertaalde in een uitzonderlijke vormgeving van het plafond.

De achterbouw werd grondig aangepakt: nieuwe isolatie, nieuwe leidingen (elektriciteit en water), nieuwe verwarming, maar vooral een totaal nieuwe beleving van de ruimte. Door de optimale inrichting was er meer ruimte, meer licht, meer berging en een goede relatie tussen koken, eten, bureauwerk, ontspannen en contact met de achtertuin.
Door de keuze van de materialen nl. bamboe, witte volkern, wit geschilderde houten latten om het puntig plafond te accentueren, maar ook door de invulling van de bewoners zelf werd er de juiste sfeer bekomen nl. de typisch Scandinavische 'hygge'. De stapeling houtblokken voor hun houtkachel maakt dit plaatje helemaal af.voor meer foto's zie WiKa172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven