top of page
Wat doet een interieurarchitect?
Presentatie2.jpg

In het kort komt het hierop neer: een interieurarchitect helpt u vorm te geven aan een ruimte, streeft een maximale benutting na van iedere vierkante meter en zorgt samen met u voor een persoonlijke invulling. Wij helpen u met de offerten, de planning en de uitvoering.


Iedere ruimte, een keuken, een leefruimte, of een bureau, is een plek die functioneel moet zijn, maar waarin de bewoner of gebruiker zich ook thuisvoelt. De inrichting van een ruimte geeft ook een afspiegeling van de persoonlijkheid van de gebruiker. 

 

Samen met de klant zoeken we naar een optimale oplossing, op basis van de persoonlijke wensen en rekening houdend met het budget. 


Door een jarenlange ervaring, zijn we op de hoogte van de nieuwste trends, nieuwe materialen en toepassingen, en een verfijnde kennis van zaken in kleurgebruik.   

Voor alle verbouwingen en/of inrichtingen wordt steeds een beroep gedaan op ervaren en betrouwbare vakmensen. 

 

De projecten variëren van meubelontwerpen op maat tot totale verbouwingen binnen de mogelijkheden van de structurele eigenheid van het gebouw, dus zonder bouwaanvraag.

 

Dit zijn de belangrijkste begrippen in dit verband :

 

Optimaliteit & functionaliteit, 

Leefbaarheid & haalbaarheid,  

Eenheid & eigenheid, 

Persoonlijkheid & innovatief

Door duidelijke communicatie en afspraken, interactie en vooral creativiteit. Dit zijn middelen die het ontwerpproces sturen en leiden naar een degelijke en logische oplossing. 

Dit zijn de stappen:

  1. Een gesprek is een dialoog, waar de ontwerper vooral luistert en vragen stelt over de wensen van de klant.

  2. Een voorstudie met verschillende optimale oplossingen en een uitgewerkte raming.

  3. Samen met de klant wordt er overlegd om zo te komen tot een definitief ontwerp

  4. De uitvoeringsplannen en gedetailleerde plannen zijn geschikt voor aannemers: voor het opvragen van offerten, en opmaken van een werkplanning

  5. Controleren en opvolgen van de uitvoeringswerken

 

Het eerste bezoek is vrijblijvend, a.d.h.v. het gesprek wordt de opdracht duidelijk en kan er een voorstel van ereloon worden opgemaakt en voorgelegd. U kan kiezen voor het hele ontwerp- en uitvoeringsproces of opteren voor alleen advies en ideeën. Het kan verspreid in fases of we werken met deadlines.

Hoe doen wij het?

Gerda Van Wijck

bottom of page