top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergerdavanwijck

Inrichting van een nieuwbouwwoning

Bijgewerkt op: 14 jan. 2023

De woning is compact en gerieflijk. De kleine leefruimte, beperkte zitplaats en praktische leefkeuken bevinden zich op het gelijkvloers. De wens van de bewoner was een kookeiland en voldoende plaats aan een eettafel.

Een kookeiland is prettig en handig want je kan er aan alle kanten aan gaan staan of zitten. Maar een kookeiland neemt ook veel plaats in en moet goed doordacht zijn.

Naast het vrijstaande kookeiland is er ook een keukenaanrecht met veel berging. De materialen van de keuken zijn sober maar warm. De kastfronten van de bovenkasten zijn in lariks en door de contrasterende kleuren in de houtnerven vormt het een blikvanger. Het lariksfineer komt ook terug in de rest van het interieur. Zoals in de vaste zitbank die over de volledige lengte van de eetplaats is voorzien (tegenover de keuken). Hierdoor is er ruim plaats voor 8 personen.

De eetplaats en leefruimte wordt gescheiden door een claustra-wand, verticale houten latten in verdonkerde lariks met kleine open kastjes.

In de leefruimte is er een speelse hangkast voorzien, een beetje als vitrinekast, met eronder een zitbank met laden. De hangkast heeft afwisselend open en gesloten nissen, de deurtjes zijn in opgespannen rotan en breken het lichte en donkere hout.

Voor de dressing zijn de deurfronten in hetzelfde materiaal (lariks en rotan).De materialen zijn subtiel gekozen, een combinatie van licht en verdonkerd hout (lariks) samen met de rotanbekleding. De Afrikaanse kunstobjecten vormen samen met de materialen een warm interieur met een persoonlijke uitstraling, een verwijzing naar een lang verblijf als arts in veel Afrikaanse landen.

Bekijk meer op Interieurprojecten ViVa

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page