top of page
Zoeken
  • gerdavanwijck

Ongebruikte zolder wordt een werk- en studeerruimte

Een jong gezin in een typische rijwoning in Kessel-lo merkte tijdens de lockdowns en het vele thuiswerken dat er te weinig plaats was om rustig te kunnen werken. Ook de twee tieners hadden nood aan een eigen comfortabele kamer.

Een groot deel van de zolder was onbenut en nauwelijks bereikbaar, er was ook nergens natuurlijke lichtinval.

Na een grondige opmeting en verschillende voorstudies, kreeg de bovenruimte meer en meer vorm en werden de ruimten optimaal benut.

De bewoners, en dus ook de gebruikers, maakten in hun wishlist duidelijk waar er behoefte aan was: veel licht en zicht naar buiten, veel plaats voor boeken, een plek om te studeren, gamen, lezen, een eigen bed hoog in de nok… Maar ook het comfort van warmte in koude dagen, koelte in de warmere dagen, en extra isolatie nu ze toch aan het verbouwen waren.

Het resultaat is een gezellige en multifunctionele werk- en studeerruimte, met veel lichtinval, veel bergruimte voor boeken en studeermateriaal, kortom een ideale plek voor een actief gezin. Door de materialen is er een aangename en rustige sfeer.


De gekozen materialen zijn bewust licht en neutraal van kleur. Het vast tapijt is geweven gerecycleerd vinyl van Bolon, de kasten en trap zijn van berken multiplex afgewisseld met bekleding van mat wit laminaat. De invulling door boeken, speelgoed, planten brengen kleur in het interieur.

Bekijk meer op Interieurprojecten ElMi


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page